Uitgeverij Esuberanza

Waarom Joomla! ?

Logo Joomla!

De eerste websites van Esuberanza en Ineke Lautenbach waren gebouwd in HTML en CSS, later uitgebreid met PHP.

Toen de websites groeiden werd codering te omslachtig en werden beide websites ondergebracht in een Content Management Systeem, kortweg CMS. Een commercieel CMS bood te weinig flexibiliteit en de mogelijkheden van open source CMS-en groeiden. Zowel WordPress als Joomla! groeiden uit tot prima systemen.

Op het moment dat de overstap werd gemaakt sloot Joomla! het beste aan bij de wensen. Met name de mogelijkheden voor meertaligheid waren toen belangrijk.

Dat is alweer wat jaren geleden. Ineke's kennis van Joomla! is flink uitgebreid, waardoor het ontwikkelen van een nieuwe website in Joomla! een overzichtelijk klus is.

Waarom geen WordPress?

Wordpress en Joomla!, en overigens ook Drupal, zijn prima CMS-en om een website in onder te brengen.

Voor de eindredacteur is WordPress iets eenvoudiger dan Joomla!. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tekst uit MS Word rechtstreeks in WordPress te plakken. Bij gebruik van Joomla! is een omweggetje nodig. Maar ook voor een eindredacteur is Joomla! een prima systeem om mee te werken.

Het ontwikkelen van een website in WordPress, en dan vooral het aanpassen aan specifieke wensen, vereist sneller een duik in de onderliggende code. En gezien de ruime ervaring die met Joomla! is opgebouwd en niet met WordPress, kunt u bij Esuberanza alleen voor een Joomla! website terecht.