Boekwinkel van Uitgeverij Esuberanza

Randi O. Solberg

Randi O. Solberg

Randi O. Solberg is in 1963 geboren in Noorwegen. Ze behaalde haar Master of Science in Business en werkte gedurende acht jaar in marketing en management voor een Noorse levensverzekeringsmaatschappij Na een studie journalistiek is ze werkzaam geweest als freelance journalist en auteur en deed onderzoek en voorlichting voor diverse Noorse organisaties. Ze publiceerde artikelen in kranten, tijdschriften en bloemlezingen in Noorwegen, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Ze gaf lezingen en workshops in Europa, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Van 2004 tot 2006 was ze co-president van het Europees Forum van Lesbische, Homo-, Bisexuele en Transgender Christelijke Groepen. Van 2005 tot 2008 is ze projectmanager geweest van het Safe Space trainingsproject van het Europees Forum voor LGBT mensenrechtenactivisten in Oost-Europa.

Na een jaar in New York en acht jaar in Duitsland te hebben gewoond, is ze nu weer gevestigd in Noorwegen, waar ze heeft gewerkt voor Likestillings- og diskrimineringsombudet, de Noorse ombudsman voor gelijke rechten en antidiscriminatie.

Randi is samensteller en eindredacteur van het boek Let Our Voices Be Heard!. Dit boek is verschenen in het Engels en vertaald in het Duits. Een selectie uit het boek is in diverse talen vertaald.

Boeken van Randi O. Solberg