Webshop van Uitgeverij Esuberanza

Met de uitgave van Ineke Lautenbach’s eerste boek De uitdaging in 2007 is Uitgeverij Esuberanza begonnen. Al in hetzelfde jaar volgde Let Our Voices Be Heard! en inmiddels is een klein fonds ontstaan. Hoofdthema's zijn religie en LHBT en er zijn boeken in diverse talen.

Op deze website zijn de boeken van dit fonds te vinden en te kopen.


Randi Solberg

Randi Solberg

Randi O. Solberg is in 1963 geboren in Noorwegen. Ze behaalde haar Master of Science in Business en werkte gedurende acht jaar in marketing en management voor een Noorse levensverzekeringsmaatschappij Na een studie journalistiek is ze werkzaam geweest als freelance journalist en auteur en deed onderzoek en voorlichting voor diverse Noorse organisaties. Ze publiceerde artikelen in kranten, tijdschriften en bloemlezingen in Noorwegen, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Ze gaf lezingen en workshops in Europa, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Van 2004 tot 2006 was ze co-president van het Europees Forum. Van 2005 tot 2008 is ze projectmanager geweest van het Safe Space trainingsproject van het Europees Forum voor LGBT mensenrechtenactivisten in Oost-Europa.

Na een jaar in New York en acht jaar in Duitsland te hebben gewoond, is ze nu weer gevestigd in Noorwegen, waar ze heeft gewerkt voor Likestillings- og diskrimineringsombudet, de Noorse ombudsman voor gelijke rechten en antidiscriminatie.

Randi is samensteller en eindredacteur van het boek Let Our Voices Be Heard!. Dit boek is verschenen in het Engels en vertaald in het Duits. Onder de titel Hear Our Voices! verscheen een selectie in het Engels, die in diverse talen is vertaald: Duits, Frans, Nederlands en Spaans.