Boekwinkel van Uitgeverij Esuberanza

Met de uitgave van Ineke Lautenbach’s eerste boek De uitdaging in 2007 is Uitgeverij Esuberanza begonnen. Al in hetzelfde jaar volgde Let Our Voices Be Heard! en inmiddels is een klein fonds ontstaan. Hoofdthema's zijn religie en LHBT en er zijn boeken in diverse talen.

Op deze website zijn de boeken van dit fonds te vinden en te kopen.


En GOD zag dat het heel goed was

Cover En GOD zag dat het heel goed was

Katholieke LHBT’ers in Europa vertellen hun verhaal

Door Sandra Taylor en Hazel Barnes (redactie)

Uit het Engels vertaald door MeesterwerkTalenTm

“De verhalen van de katholieke LHBT’ers in dit boek zullen je leven veranderen,” verzekert Zuster Jeannine Gramick in haar voorwoord. Je vindt hier 34 persoonlijke verhalen, gerangschikt in zes thema’s: Familie, Is het katholicisme een thuis?, Een religieus leven?, Een lange reis, Belangrijke gebeurtenissen en Werken aan begrip en acceptatie.

De auteurs zijn lesbisch, homo, biseksueel, transgender of hebben een andere genderidentiteit. Ze variëren in leeftijd van 20 tot 80 jaar, hebben verschillende leefwijzes en komen uit 13 Europese landen: Albanië, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Spanje en Tsjechië.

Het zijn verhalen om stil of hardop te lezen en ze zijn bestemd voor iedereen, of je nu religieus bent of niet, LHBT’er of niet. Met het delen hun verhaal over én LHBT en én katholiek zijn willen de auteurs bijdragen aan bewustwording, begrip en acceptatie van katholieke LHBT’ers en de reis van wie nog zoekende is eenvoudiger maken.

Koop En GOD zag dat het heel goed was (in de best passende Amazon winkel)

Koop En GOD zag dat het heel goed was als e-book

Boekgegevens

Titel En GOD zag dat het heel goed was
Ondertitel Katholieke LHBT’ers in Europa vertellen hun verhaal
Auteur Sandra Taylor en Hazel Barnes
Prijs EUR 15,- excl.verzendkosten
ISBN 978088830198
Jaar van uitgave 2015, 2016
Bindwijze Paperback
Aantal pagina's 220
Taal Nederlands