Sander Funcke
Logo van Sander's website
Logo van Sander's website

“Schrijven is mijn passie,” schreef Sander Funcke op zijn website. Negen jaar lang plaatste Sander gedichten, columns en een enkel verhaal op zijn eigen gemaakte website. Op de homepagina stond het logo dat hiernaast staat, met als tekst Met Hem op weg gaan – Mijn reis met de Eeuwige.

Sander schreef over zichzelf:

Ik ben Sander Funcke en ik woon in Bunnik. Samen met mijn kat Sam geniet ik van mijn leuke appartement met tuin. Ik ben actief in de Aloysiuskerk in Utrecht en werk voor de overheid.
Ik vind het leuk om mensen te vertellen over wat mij inspireert in het leven. Mijn geloof speelt daar een grote rol bij. Daarnaast beschik ik over diverse vaardigheden waar ik zowel in mijn werk als in mijn vrijwilligerswerk graag gebruik van maak: analytisch denken, gesprekken kunnen voeren met mensen, oog voor inhoud en detail. Ook die hoop ik op mijn site uit de verf te laten komen.

Als allereerste blog is op 11 april 2011 het gedicht Door de donkere nacht geplaatst. De allerlaatste blog is de column Dichtbij Zijn hart, geplaatst op 20 juni 2020.

In juli 2020 overleed Sander op de leeftijd van 38 jaar. Als eerbetoon heeft de Stichting LKP (Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging) waarin Sander actief was, zijn gedichten en columns gebundeld.

De boeken

Cover Met Hem op weg gaanCover Mijn reis met de Eeuwige